Vedtekter

Barnehagens vedtekter på norsk og engelsk

Vedtekter for Lilleputt private familiebarnehage

Gjeldende fra 01. Januar 2023

 

Pkt 1     Eierforhold Lilleputt barnehage er privat eid og har kapasitet til 10 barn i alderen 0 - 6 år. Eieren er Marianne Pettersen som er administrativ og økonomisk ansvarlig for driften.

 

Pkt 2     Formål

Lilleputt barnehage skal i samarbeid og forståelse med hjemmet ivareta barnas behov for omsorg og lek, og fremme læring og danning som grunnlag for allsidig utvikling.

Vi skal ha respekt for menneskeverdet og naturen, nestekjærlighet, tilgivelse, likeverd og solidaritet.         

Barna skal få utfolde skaperglede, undring og utforskertrang og ha rett til medvirkning. De skal lære å ta vare på seg selv, hverandre og naturen. Barna skap utvikle grunnleggende kunnskaper og ferdigheter. De skal ha rett til medvirkning tilpasset alder og forutsetninger.

Vi skal møte barna med tillit og respekt, og anerkjenne barndommens egenverdi. Barnehagen skal bidra til trivsel og glede i lek og læring, og være et utfordrende og trygt sted for felleskap og vennskap. Barnehagen skal fremme demokrati og likestilling og motarbeide alle former for diskriminering.    

I tråd med barnehageloven §1a forankres verdiene i lovens § 1 ikke i den kristne og humanistiske arv og tradisjon. Høytider og bursdager vies oppmerksomhet på en slik måte at alle barn kan delta i barnehagens aktiviteter. Når det gjelder kristne tradisjoner blir dette utført på en nøytral måte.

Barnehagen er opptatt av et sunt syn på livet og legger vekt på normal høflighet og det å være god mot andre. Vi ønsker at alle skal respektere hverandre uansett bakgrunn, livssyn og religion.

 

Pkt 3     Opptak/ oppsigelse Eier er opptaksmyndig iht. regler i lov om barnehage §§ 16 og 18 Opptakskrets

  • Søsken og ansattes barn
  • Barn på Storhaug
  • Barn i Stavanger

Opptakskriterier

  • Barn med nedsatt funksjonsevne etter §18 i barnehageloven
  • Barn med vedtak etter barnevernloven §§ 4-12 og 4-4
  • Barn som har søkt Lilleputt på førstevalget

 

Pkt 4     Tildeling og oppsigelse foregår skriftlig. Oppsigelses fristen er 3 måneder fra den første i måneden. Dersom oppsigelsen gjelder fra 1. mars må enn betale for juni også.

 

Pkt 5     Foreldrebetaling: Foreldrebetalingen tar utgangspunkt i maks pris, fastsatt av staten. Betalingen skjer forskuddsvis hver måned. Det betales for 11 måneder. Full plass er 5 dager i uken.

Kostpenger kommer i tillegg til ordinær foreldrebetaling.

Barnehagen følger Lov med «Forskrift om foreldrebetaling i barnehagen» i henhold til føringer for makspris og moderasjonsordninger.  

For informasjon om gjeldende ordning med redusert foreldrebetaling og gratis kjernetid – se kommunes hjemmeside.

Det kan søkes om lavere foreldrebetalingen på Stavanger kommune sine sider https://www.stavanger.kommune.no/barnehage-og-skole/barnehage/pris-og-betaling/#de-med-lav-inntekt-kan-f-lavere-pris-s-k-her

 

Pkt 6     Leke og oppholdsareal/hms Oppholdsareal inne er ca. 70m2. Uteareal for lek er ca. 120m2 Barnehagen har egen HMS plan

 

Pkt 7      Åpningstider/Ferier Åpningstidene vil være fra kl. 07.30 - 16.30 hver dag i uken. Familiebarnehagen er feriestengt hele juli, og vanlige helligdager. Vi holder stengt mellom jul og nytt år. Har 2-3 planleggingsdager året. Ved for sent henting av barn ved gjentatte ganger, vil/kan det bli en straffebot på kr 100,-per påbegynte halvtime.

Barnehagen har 3 medlemmer i samarbeidsutvalget.

Samarbeidsutvalget skal være et rådgivende, kontaktskapende og samordnende organ. Samarbeidsutvalget består av foreldre og ansatte i barnehagen, slik at hver gruppe er likt representert. Barnehagens eier kan delta etter eget ønske, men ikke med flere representanter enn hver av de andre gruppene.

Barnehageeieren skal sørge for at saker av viktighet forelegges foreldrerådet og

samarbeidsutvalget. (§ 4 i barnehageloven)

 

Pkt 8      Internkontroll Vi har en utfyllende Internkontroll i HMS Systemet. Alt sjekkes hver dag, og mer utfyllende sjekk skjer en gang i måneden.

Barnehageeier skal ha internkontroll for å sikre at kravene i denne loven med forskrifter følges.

Internkontrollen skal være systematisk og tilpasset barnehagens størrelse, egenart, aktiviteter og risikoforhold.

Ved internkontroll etter denne paragrafen skal barnehageeier

a)

utarbeide en beskrivelse av barnehagens hovedoppgaver, mål og organisering

 

b)

ha nødvendige rutiner og prosedyrer

 

c)

avdekke og følge opp avvik og risiko for avvik

 

d)

dokumentere internkontrollen i den formen og det omfanget som er nødvendig

 

e)

evaluere og ved behov forbedre skriftlige prosedyrer og andre tiltak for internkontroll.

 

 

 Vedtekter på engelsk